Kalan matka merestä pöytään

Isältä pojalle perittyjä taitoja

Kalastus sekä kala on kuulunut saaristolaisten elämään jo vuosisatojen ajan. Se on ollut tärkeä elinkeino ja ravinnon lähde. Tänä päivänä ammattikalastusta ei harjoita enää kuin harvat ja ammattikunta on näin pienenemässä. Perheyrityksemme kalataidot juurtaa juurensa jo pitkälle vuosikymmenten takaa. Voidaankin sanoa, että kalan käsittely, valmistus sekä pyynti ovat perittyjä taitoja, joista olemme hyvin ylpeitä. Olemme iloisia saadessamme jakaa taitojamme tällä tavoin  myös muille.

Vastuullinen kalakauppa

Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman paljon lähellä kalastettua  sekä kasvatettua kalaa sekä mereneläviä. Kotimaiset kalamme tukevat vastuullisia valintoja, sillä tuottoisat kalakantamme kestävät hyvin kalanpyynnit. Samalla myös lähellä pyydetty sekä tuotettu kala kuormittaa ilmastoa huomattavasti vähemmän kuin kauempaa kuljetettu. Kaikki kalatoimituksemme ovat jäjitettävissä ja tiedämme mistä kalamme on pyydetty ja miten. Annamme nämä tiedot  myös asiakkaillemme tarvittaessa.
Suositusten mukaan ihmisten tulisi syödä kalaa vähintään kaksi kertaa viikossa. Kotimainen silakka on vastuullisin valinta kotimaisista kaloista, sillä lähituotettu silakka on ainoa MSC-sertifioitu kotimainen kala. Ruokaviraston sivuilta löydät viimeiset suositukset ja WWF-kalaoppaasta löydät apua vastuullisiin kalavalintoihin.

Syö kalaa suositus WWF-kalaopas

Kalastusmenetelmät

Troolari Vesturfarid

Kalastusalus Vesturfarid on tanskalainen terästroolari ja 17,5m pitkä. Sen pääasiallinen kalastussaalis on saaristomeren silakka. Sivusaaliina kilohaili sekä muita suomukaloja. Kalastuskausi alkaa syyskuussa ja kestää pitkälle kevääseen. Kalastusalueena saaristomeri.

Saaristomeren silakka

Trooli nostetaan ylös ja kalat pumpataan alukseen.

Troolin päivämerkki

Troolin päivämerkki kertoo, että trooli on ulkona.

Troolirumpu

Troolirumpu kerää troolin ympärilleen.

Trooliverkko

Trooli pussi lasketaan leijoineen mereen. Noin 200 metrinen trooli seuraa alusta.

Keväinen troolaus saaristomerellä

Verkkokalastus

Kalatiskimme kotimaiset kalat kalastamme itse verkkokalastaen. Vuoden ajasta riippuen saaliina tulee siika, kuha, ahven, hauki, särki sekä muita suomukaloja.

Talvikalastus

Jäiden tultua laskemme verkot jäiden alle.